Ултимейт фризби България - сайт на Българската федерация по спортове с летящ диск

"Шопски отряд" не успя да защити титлата в Тимишоара

4 Септември 2018г.

"Шопски отряд" не успя да защити титлата в Тимишоара

Като носител на титлата от миналата година, „Шопски отряд“ влезе в тазгодишното издание на „Another Disc Through the Wall” като един от фаворитите за спечелване на турнира независимо от факта, че три нови отбора взеха участие в надпреварата. Въпреки, че не си го бяхме поставили като цел, очакванията бяха за наистина добро представяне, тъй като съставът ни за турнира включваше всички най-опитни състезатели в отбора.

В първия си мач, шопите се изправиха срещу Букурещ Революшън”. Двата отбора се познават отлично и нямаше с какво да се изненадат. Мачът започна равностойно с размяна на по 2 точки, след което „Шопски“ дръпна с 2-3 точки благодарение на по-агресивната си игра в защита и няколко много добри намеси във фаза защита на новото попълнение в отбора Рикардо Ибрахим. Като цяло, играта беше изпъстрена с доста непредизвикани грешки и от двете страни, но в крайна сметка „шопите“ успяха да вземат своето при краен резултат 6:3.

Вторият мач срещна „Шопски“ със старите им съперници от Шоймии Патриeй“. Въпреки огромното историческо предимство на румънците в предишните сблъсъци, разгромната победа на „отряда“ в последния мач между двата отбора даде увереност на българите. Мачът тръгна доста завързано, като „Шопски“ взеха един брейк за 2:1. Четвъртата точка се оказа решаващата в мача. Двата отбора допуснаха общо над 10 търноувъра, но волята на „Шопски отряд“ надделя и в крайна сметка Стоян Захов намери Димитър Крумов в ендзоната за 3:1. Веднъж излезли напред, българите не позволиха на съперника да ги настигне и спечелиха с 5:3.

Третият мач на „Шопски отряд“ срещу сърбите от „Уаспс се играеше на най-високи обороти и се оказа и най-завързаният за деня. След доста енергична игра в защита и нападение, отборът от Суботица успя да дръпне напред с 3:1. След допусната грешка в атака и въпреки невероятния опит на Велин Ламбов да спаси ситуацията с лейаут, дискът беше присъден в аут и „шопите“ бяха изправени до стената да направят защита или да изостанат фатално в мача. Упоритостта на отбора обаче си каза думата и с добро позициониране българите затвориха всички пространства и принудиха сърбите да хвърлят диска в аут. В последстие появилият се силен вятър предизвика доста грешки, но малко по малко шопите се връщаха в мача. Времето изтече при резултат 4:4 и оставаше да се доиграе само решителната за крайния изход от двубоя точка. Българите показаха характер и отново се пребориха, като завършиха с прецизен пас на Владимир Дрблохлав към Иван Георгиев – Ганеца, точно пред противниковата енд зона. Краен резултат 5:4 за Шопски.

Последва мач срещу „Негрещи, които бяха във видимо слаба форма поради отсъствието на треньора на отбора както и някои от основните състезатели. „Шопски“ поведе от самото начало и не даде шанс на румънците, като завърши мача с 8:1. За съжаление в този мач „Шопски“ претърпя тежък удар с контузията на Ивайло Харалампиев, която го извади от игра и за предстоящите два турнира.

В предпоследния си мач, българите срещнаха „СУФЛА“. За унгарците това беше последен за деня мач и те наистина дадоха всичко от себе си, въпреки че „Шопски“ ги превъзхождаха на терена. Със съсредоточена игра в атака и една добра защита на Теодора Иванова, българите излязоха напред с 3:0, след което размениха по 2 точки за крайното 5:2.

Последният мач за деня изправи „Шопски отряд“ срещу домакините от  „Азварлирия“, които неочаквано бяха събрали 2 победи до момента. Мачът не беше лесен, но „Шопски“ отново успя да дръпне напред в резултата и не допусна изненада като успя да надделее със 7:3. С тази победа, „шопите“ събраха пълен актив от точки и успяха да си гарантират първото място след първия ден и място на полуфиналите в неделя.

В неделя, схемата изпрати отборът от София на полуфинал срещу  „Шоймии Патрией“. В началото, отборите си размениха по 2 бързи точки за 2:2, след което добрата отборна игра в защита предизвика няколко търноувъра и 2 брейка напред за „Шопски“ при 4:2. В следващите точки, агресивната защита даде шанс на „шопите“ да разиграват, като чрез постоянна игра на къси пасове и няколко добри дълги подавания в ендзоната от Александър Лозанов, шопите завършиха най-резултатния си мач с 10:5, което ги изпрати на финал срещу сръбския тим.

На финала, „шопите отново отказаха да се възползват от наказанието предвидено в правилата на турнира, за отбори, които играят без момичета, в резултат на което българските момичета, отново се изправиха срещу момчета. Финалът се игра до 13 точки, без ограничение във времето. За съжаление, българите започнаха мача доста нервно и допуснаха нетипични грешки, които бяха наказани от атлетичните сърби, които през целия мач бяха господари във въздуха. Осите поведоха с 2:4, но  допуснаха грешка в атака, която даде шанс на шопите“ да се върнат в мача след невероятен пас през цялото игрище от Владимир Дрблохлав към Любомир Ботев за 3:4. При само една точка разлика, „шопите“ предизвикаха търноувър и получиха шанс да изравнят, но няколко лоши подавания на българите приключиха с 3 бързи точки за „Уаспс“ и почивка при 3:7. Последваха две доста измъчени точки, спечелени от нашенците за 5:7, при което мача отново изглеждаше завързан. В този момент българите отново загубиха концентрация в атака и сърбите се възползваха в ответните атаки с 3 дълги паса към високите си състезатели. При 5:10 мачът вече изглеждаше непосилен за „шопите“, които позагубиха вяра в този момент. До края мачът вървеше точка за точка и сърбите успяха да го затворят без повече изненади при 9:13.

"Шопски отряд" не успя да защити титлата в Тимишоара
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg